ICRA

Institut per la
conservació dels rapinyaires

Portada Qui som Què fem Àguila cuabarrada Projecte Àguila Mediterrània Contacte
logo ICRA

La nostra experiència


Durant els vint anys de funcionament de l’entitat s’han emprés nombrosos estudis i projectes de conservació destinats a diferents espècies de rapinyaires, i especialment a l’àguila cuabarrada, símbol dels sistemes mediterranis del sud de Catalunya i emblema de l’entitat. Entre ells destaquen:

  • El cens i el seguiment de la reproducció de la població tarragonina d’àguila cuabarrada (Aquila fasciata), que realitzem anualment des del 1993 pel Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Generalitat de Catalunya.

  • Nombrosos projectes de radioseguiment (radiotracking) d’exemplars d’àguila cuabarrada, i en menor mesura d’àguila daurada. Emmarcats en estudis i projectes de conservació de l’entitat, en col·laboracions amb Parcs Naturals i altres entitats de conservació, o per empreses privades en el marc dels projectes d’avaluació d’impacte ambiental per la instal·lació de noves infraestructures i la transformació de l’hàbitat.

  • Inventari de les línies elèctriques presents als territori d’àguila cuabarrada i avaluació del risc d’electrocució que representen per l’avifauna. Col·laboracions amb empreses elèctriques per modificar línies o trams perillosos per les àguiles.

  • Diversos censos i estudis d’àguila daurada (Aquila chrysaetos), voltor comú (Gyps fulvus), aufrany (Neophron precnopterus), duc (Bubo bubo) i falcó peregrí (Falco peregrinus) a les comarques tarragonines.

  • Col·laboracions amb consorcis, grups d’escalada, col·lectius de caçadors o altres entitats ecologistes i conservacionistes per realitzar actuacions de conservació i regulació d’activitats.




Que fem
La nostra experiència
Catàleg fotogràfic
 
© 2013-2024 Institut per la conservació dels rapinyaires